Twinkle | Digital Commerce

Bookit slijt bungalows en weekendjes weg bij Lidl

2017-05-27
180101
  • 1:02

Bookit, eigenaar van onder andere Bungalows.nl en Weekendjeweg.nl, gebruikt Lidl als nieuw verkoopkanaal. Sundio Group en Stip Reizen zegden hun samenwerking met de supermarktketen dit voorjaar nog op door tegenvallende boekingen.

Na de terugtrekking van Sundio en Stip Reizen verkocht Lidl alleen nog aanbod van Duitse touroperators op zijn Nederlandse reissite. Bookit heeft Nederlandse wortels, maar is al jaren onderdeel van de Britse Holidaybreak Group.

Extra verkoopkanaal
Bookit wil Lidl (zie de laatste folder in pdf) de tijd geven zich te bewijzen als extra verkoopkanaal. Dat zegt commercieel directeur Ed Trentelman tegen TravMagazine: ‘Lidl werkt met degelijke en betrouwbare partners en biedt, net als met de gewone producten in de supermarkten, kwalitatief goed aanbod tegen scherpe prijzen. (…) Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking op de langere termijn resultaat oplevert. Ik ben er erg positief over.'

Hema, ING, ANWB en D-reizen
Bookit werkt al enige tijd samen met andere partijen die van origine geen reisverkoper zijn. Zo is het aanbod van het bedrijf onder andere online te vinden in Hema’s Lekker weg club en de ING Rentepuntenwinkel. Ook de ANWB en D-reizen zijn verkooppartners.