Twinkle | Digital Commerce

Groupon biedt korting op auto’s

2017-05-27
180101
  • 1:20

Groupon biedt volgende week kortingen van 15 tot 30 procent op de aanschaf van verschillende auto's. Van drie merken (Honda, Renault en Opel) worden in totaal negen modellen aangeboden, waaronder een SUV, een gezinswagen en een stadsauto.

De cataloguswaarde van de goedkoopste auto bedraagt 10.000 euro, die van de duurste 48.000 euro.

Snaek preview
Nederlandse consumenten kunnen zich vandaag inschrijven voor een 'sneak preview' van de autodeals die Groupon volgende week brengt. Ze ontvangen dan 48 uur voor de aanbiedingen online komen, uiterlijk aanstaande woensdag, een e-mail alert. Groupon laat weten dat ons land een wereldprimeur heeft met de sneak preview.

Honderd Peugeots
Het is ook de eerste keer dat Groupon Nederlandse consumenten de mogelijkheid biedt om vouchers voor auto's te kopen. In eerdere deals kwamen al wel verschillende leasevarianten voorbij. ‘We hebben bijvoorbeeld als eens ongeveer honderd vouchers verkocht voor leasekorting op een Peugeot 107’, zegt Groupons marketingmanager Lilian Doets tegen Twinkle. ‘Ik denk dat we met deze actie nog betere aantallen zullen scoren.’

Recht op korting
Wie komende week een bon koopt bij Groupon, verschaft zich feitelijk een recht op korting bij de nog anonieme autoverkoper. Doets: ‘Met de voucher kun je je korting claimen, die kan oplopen tot 7.500 euro. Met de aanbieder kijk je vervolgens hoe je zo’n auto verder gaat financieren, welke opties je wilt et cetera.’

1daycar.com
Groupon is niet de eerste partij die flash sales met auto's presenteert: Dealerdirect bracht vorig jaar al de site 1daycar.com in de lucht.