Twinkle | Digital Commerce

Faillissement dreigt voor Neckermann

2017-08-04
300281
  • [nieuws]
  • 1:08

Neckermann verkeert in zwaar weer. De voormalige postorderaar zou mogelijk deze week nog uitstel van betaling aanvragen, doorgaans de voorbode van faillissement. Neckermann kan geen ontslagvergoeding bieden aan slachtoffers van een eerder aangekondigde reorganisatie.

Berichten over een naderend bankroet van webwarenhuis Neckermann (niet te verwarren met de reisorganisatie) doen al sinds begin deze week de ronde. Neckermann heeft gisteren een verklaring (pdf) over de situatie afgegeven. Daarin erkent het bedrijf dat het geen compensatie kan bieden aan werknemers die ontslagen worden.

Ontslagvergoeding
In totaal zullen alleen in Duitsland al 1.380 banen verdwijnen. Als de getroffen werknemers ontslagvergoeding claimen voor de rechter, brengen ze de onderneming direct in gevaar: 'Diese Klagen sind finanziell nicht kalkulierbar und würden die Existenz des Unternehmens gefährden.' Neckermann zou vanmorgen een bijeenkomst met zijn personeel hebben belegd op zijn hoofdkantoor in Frankfurt.

Neckermann.com
Neckermann, eigendom van Sun Capital, heeft moeite met de transitie naar een volledige e-commerce organisatie. Het bedrijf kondigde eerder dit jaar aan te stoppen met het uitgeven van catalogi, waarmee Neckermann groot werd. Ook werd de eigen textielproductie gestaakt. Enkele weken geleden werd bekend dat de reorganistie ook banen kost in de Benelux-organisatie: het zou gaan om 150 medewerkers. De toekomst van Neckermann.com, de nummer 8 uit de Twinkle100, is nu zeer onzeker.