Twinkle | Digital Commerce

Massaontslag bij Neckermann in Duitsland

2017-11-08
180101
  • 0:59

Neckermann schrapt meer dan de helft van zijn personeelsbestand in Duitsland. In totaal verdwijnen 1.380 van de circa 2.500 banen. ‘Dit is een kaalslag die zijn gelijke niet kent’, reageert Wolfgang Thurner van vakbond Verdi in de Duitse media.
 
Sun Capital gaat flink snijden in Neckermann, waarvan de Amerikaanse financieringsmaatschappij in 2007 deels en in 2010 helemaal eigenaar werd. Een paar jaar geleden verdwenen al achthonderd banen om de thuiswinkelreus weer gezond te maken. Neckermann werd Neckermann.de (hier: Neckermann.com) en de focus verschoof van catalogi naar het internet.
 
Neckermann.de boekt inmiddels tweederde van zijn inkomsten online en het vestigde zich in de top 3 van online verkopers in Duitsland, achter Amazon en Otto. Toch kon het relatieve succes een nieuw massaontslag niet voorkomen. Vooral op het hoofkantoor in Frankfurt zouden veel arbeidsplaatsen verdwijnen. Vakbond Verdi werkt aan een alternatief plan dat banen moet behouden.

Een woordvoerster van Neckermann.com laat weten dat nog onduidelijk is of en hoe de reorganisatie werknemers in ons land zal raken.