Twinkle | Digital Commerce

V&D ondanks nieuw dc verder met Docdata

2017-05-27
180101
  • 1:15

V&D heeft zijn contract met Docdata Fulfilment verlengd tot begin 2016. Docdata zal naar eigen zeggen ‘het merendeel van de opslag’ verzorgen voor het online warenhuis. De rest van de producten ligt alleen nog in V&D’s nieuwe distributiecentrum (dc).

Tot voor kort hield V&D zijn complete webassoritment in bewaring bij Docdata. Maar dat werd te duur, volgens directeur operations & logistics Theo Heemskerk. Met de opening van een nieuw distributiecentrum in Nieuwegein nam V&D de e-fuliflment voor een belangrijk deel in eigen hand. Het centrum werd vorige week geopend door minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu).

'Onstuimige groei'
V&D blijft nog in ieder geval 3,5 jaar samenwerken met Docdata. Het vertrek van een aantal van V&D’s productgroepen uit Waalwijk wordt in ieder geval deels gecompenseerd door de ‘onstuimige groei’ van Vd.nl, zoals Docdata-directeur Jack Heijkans de verkoopontwikkeling beoordeelt. ‘We zijn er trots op dat V&D met deze verlenging het vertrouwen in de samenwerking met Docdata uitspreekt om samen de webshop verder te kunnen laten excelleren.’

Same day delivery
Behalve voor V&D, de nummer 39 uit de Twinkle100, verzorgt Docdata de orderafhandeling van onder andere Bol.com (nummer 2), de Bijenkorf (27) en Zalando (57). Het bedrijf heeft aangegeven te willen investeren in de verwerking van food orders. Samen met TNT Express maakt Docdata op werkdagen same day delivery mogelijk voor bestellingen tot half twee ’s middags.