Twinkle | Digital Commerce

Ikea brengt eigen tv’s met winkelapplicatie op de markt

2017-05-27
180101
  • 1:10

Ikea introduceert een televisiemeubel met eigen beeldbuis. In Uppleva, zoals het systeem heet, wordt een shop- en betaalapplicatie geïntegreerd. Kijkers kunnen straks aankopen doen via de rode knop op hun afstandsbediening.


Ikea brengt Uppleva deze maand op de markt in thuisland Zweden en verder in Polen, Frankrijk, Duitsland en Italië. De Nederlandse introductie staat voor het voorjaar op het programma.

Uppleva
In het Uppleva-meubel zijn een led tv met internettoegang, een audiosysteem met draadloze subwoofer en een ingebouwde speler voor cd’s, dvd’s en blu-ray’s verwerkt. Ikea spreekt van een functionele oplossing voor alle elektronica in de woonkamer. ‘Bovendien behoren een warboel van kabels en een overvloed aan afstandsbedieningen tot het verleden.’

Connept
Met de enig overgebleven afstandsbediening kunnen kijkers straks shoppen vanaf de bank; volgens Giagom wordt wordt in Uppleva standaard de winkel- en betaaloplossing van Connept gebakken. Het bedrijf maakt televisiereclame transactioneel via de rode knop op de atstandsbediening, zoals onderstaande video duidelijk maakt:

Verzamel- en transportservice
Onbekend is of Ikea eigen producten te koop gaat aanbieden via zijn eigen televisies. In ons land verkoopt de meubelketen nog altijd niet online. Om gebruik te kunnen maken van de verzamel- en transportservice moeten consumenten langs een van de twaalf Ikea-vestigingen in Nederland.

Zie ook: T-commerce: webwinkelen via de tv