Twinkle | Digital Commerce

Ikea lanceert mobiele site en app in Nederland

2017-05-27
180101
  • 1:01

Ikea heeft in stilte een mobiele site en een mobiele applicatie gelanceerd in Nederland. Het Zweedse woonwarenhuis kwam enkele maanden geleden al met een app rond zijn catalogus. De nieuwe, algemenere app, biedt onder meer inzicht in actuele voorraden.
 
In de mobiele app, beschikbaar voor iPhone en Android, staan alle producten van Ikea, inclusief onder andere prijzen, afmetingen en kleuren. Gebruikers kunnen zien in welke zelfbedieningsmagazijnen de artikelen op voorraad liggen. Ook openingstijden, adressen, aanbiedingen en acties van de winkels zijn te vinden via zowel de app als de mobiele site. Mobiel gemaakte boodschappenlijstjes kunnen na inloggen ook op thuiscomputers worden gebruikt.Augmented reality
Ikea publiceerde afgelopen zomer een app die zijn catalogus met augmented reality verrijkt. De op papier gepresenteerde najaarscollectie komt daarmee tot leven. Nederlandse consumenten kunnen producten daaruit nog niet online bestellen. In ons land staat alleen Ikea Business open voor weborders. Ikea biedt hier wel een verzamel- en transport service aan consumenten, maar die moeten naar een vestiging komen om dat te regelen.