Twinkle | Digital Commerce

Gifts By Beel (2): nog 10 dagen te gaan…

2017-11-09
213134
  • 2:26

De tijd vliegt voorbij, uiteraard veel te snel. De werkdagen worden steeds langer, tot elf uur ’s avonds, tot middernacht, tot één uur ’s nachts.. enzovoort. Maar allemaal erg leuk! Over tien dagen gaat Giftbybeel.nl echt van start.

Het ontwerp van de homepage is top geworden. De cadeauzoekmachine werkt met woorden en bijbehorende iconen waarop geklikt kan worden. Ik heb uren en uren iconen op internet gezocht, maar het resultaat is zeer de moeite waard vind ik zelf. Voor de zoekmachine hebben we de nieuwe naam Your Personal Giftshopper gekozen en we hebben het bijbehorende domein www.personalgiftshopper.nl ook maar meteen geclaimd.

Koelbloedig
Dolf Heebing (Deunk&Heebing) heeft ook al enkele vervolgpagina's gemaakt. Ziet er echt prachtig uit. Patrick Broeknellsi (Clickdreams) is nu bezig dit mooie ontwerp tot een werkende machine te maken. Beide ontwerpers (grafisch en technisch) zijn overigens niet gek te krijgen. Ze blijven heel koelbloedig, ook al verander ik elke dag van mening, of bedenk ik er weer vijf nieuwe dingen bij. En ze houden me ook een beetje in het gareel ... De opmerking 'Dat werkt echt niet op het web' is al meerdere keren gemaakt en daar luister ik natuurlijk meteen naar. Het is immers niet onbelangrijk dat er straks ook daadwerkelijk cadeaus verkocht gaan worden.

Kind in een snoepwinkel
Ondertussen ben ik me als inkoper helemaal gek aan het bestellen. Denk aan het kind in een snoepwinkel, wat een feest! Maandag de hele dag op de beurs in Utrecht geweest, waar je wel een week kunt doorbrengen voor je alles gezien hebt. Een goed begin is gemaakt. Ik heb de eerste bestelling al binnen en een flink aantal is onderweg. Inmiddels heb ik een tijdelijke opslag geregeld bij een vriendin die een dierenartsenpraktijk heeft en waar dus altijd iemand bij de receptie zit om orders in ontvangst te nemen. Gelukkig!

Hiaten
Bij een aantal leveranciers is overigens behoorlijk wat overtuigingskracht nodig ze zover te krijgen te leveren aan een webshop. Gelukkig gaan ze overstag als ze het ontwerp zien, over het idee lezen en vooral horen dat ik er een prijs mee heb gewonnen. Dus ik kan gelukkig wel aan het gewenste assortiment komen. Ware het niet dat er op dit moment nog flink wat hiaten in mijn assortiment zitten. Mannen, opa's en pubers zijn nog onderbedeeld en modeaccessoires moeten er ook nog bij komen. Nog veel te doen dus.

Verder heb ik met mijn accountant gesproken over het administratieve deel van de onderneming. Volgende week moeten de laatste bestellingen gedaan worden, dan moet de vervaardiging van de verpakkingen in gang gezet worden en dan ga ik vooral content verzamelen en in de administratie duiken. Tot snel!

Belia van der Giessen sleepte na een felle strijd op op De E-commerce Dagen een gratis webwinkel in de wacht. Op het weblog van Twinkle vertelt ze over de vorderingen met Gifts By Beel. De webwinkel wordt op 31 mei gelanceerd op de
Affiliate Dag.

Lees ook: Gifts by Beel (1): de rollercoaster