Twinkle | Digital Commerce

De 10 grootse mobiele verkopers in de VS en Europa

2017-05-27
200203
  • [nieuws]
  • 1:31

Internet Retailer heeft een top 300 opgesteld met de grootste mobiele verkopers van de Verenigde Staten en Europa. Het gaat om verkopen op smartphones, via mobiele websites of apps. Amazon leidt de dans, met 2 miljard dollar aan sales volgens Internet Retailer.  

Amazon is weinig spraakzaam over zijn mobiele omzet. In juli 2010 liet het bedrijf bij uitzondering weten in de twaalf maanden daarvoor ongeveer 1 miljard dollar aan m-commerce te hebben verdiend. Daar zaten de verkopen uit tablets, waarvoor Amazon toen net een dedicated app (iPad) had gelanceerd, bij. De tablet is sinds die tijd steeds belangrijker geworden en tegenwoordig het dominante device in mobiele verkoop.

4 procent omzet via smartphones
Terug naar de lijst, die tablet sales dus buiten beschouwing laat: Amazon zou vorig jaar 2 miljard dollar aan inkomsten via smartphones hebben gegenereerd volgens Internet Retailer, twee keer zoveel als in 2010. Dat komt neer op een aandeel van circa 4 procent van Amazons totale jaaromzet (48 miljard dollar).

Top 10
Hieronder vindt u de complete top 10 uit Internet Retailer's Mobile Commerce Top 300, waarin behalve retailers ook organisaties uit de reisbranche staan vermeld. Met een zesde plek is de Otto Group de enige Europese vertegenwoordiger:Internet Retailer is ook uitgever van de Top 500 Guide, waarin de grootste Amerikaanse online retailers zijn gerangschikt, en van de Top 400 Europe, de lijst met online topverkopers op ons continent. Amazon voert ook die beide lijsten met grote voorsprong aan.

Twinkle100
Twinkle werkt aan een overzicht van de grootste webwinkeliers en online travel bedrijven van ons land. Heeft u tips voor de redactie voor deze vijfde editie van de Twinkle100? Mail dan naar redactie@twinkle100.nl