Twinkle | Digital Commerce

Winnend Coolblue gaat televisies verkopen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:29

Coolblue mag zich de Beste Webwinkel van Nederland in 2012 noemen. De online retailer start aanstaande maandag met de verkoop van televisies, werd gisteren bekend op het Thuiswinkel Awards Gala. Volgens de jury blijft Coolblue overtuigen als specialist.

Coolblue opent in rap tempo nieuwe webwinkels voor de Nederlandse en Belgische markt. Deze week werden onder ander Papiervernietigerstore.nl en Labelprintercenter.be nog aan het portfolio van ruim honderdvijftig webshops toegevoegd. Maandag opent de nummer 9 van de Twinkle100 een webwinkel voor tv’s: Tvstore.nl.

Aldus de jury
Volgens de jury van de Thuiswinkel Awards blinkt Coolblue uit in specialisme en service. Uit het juryrapport: ‘De customer experience die Coolblue biedt, is ongeëvenaard in Nederland. De online retailer geeft zijn eigen medewerkers de ruimte om klanten ook echt te helpen en dat in de meest concurrerende markt op internet. De dozen, de handgeschreven kaartjes, de toewijding van de specialisten in video’s, allemaal geven ze de klant het gevoel dat hij op waarde wordt geschat. Dat werpt zijn vruchten af, getuige de hoge Net Promotor Score van Coolblue en de winstgevendheid van het bedrijf. Afgelopen jaar werd Coolblue als merk geprofileerd en werd de klus geklaard om bezoekers ook in andere shops te laten zoeken en kopen. Coolblue blijft overtuigen als specialist en de jury vertrouwt erop dat ook de nieuwe webshops en winkels rondom de klant zullen worden gebouwd.’

Zonder stekker
Coolblue zag zijn omzet in 2011 met 20 procent groeien, tot 114 miljoen euro. Het bedrijf zoekt naar geschikte winkelruimtes in Amsterdam en Utrecht. Medeoprichter en CEO Pieter Zwart zei twee jaar geleden dat Coolblue mogelijkheden ziet om ook producten zonder stekker te gaan verkopen. Gister bevestigde het bedrijf daar binnenkort mee te beginnen.