Twinkle | Digital Commerce

Thuisapotheek.nl op de fles

2017-11-08
414303
  • 1:09

Thuisapotheek.nl, de grootste online apotheek van Nederland, kan zijn schulden niet aflossen. Investeerders haken af omdat de klandizie achterblijft, het gevolg van een lastercampagne volgens De Thuisapotheek. Een van de crediteuren heeft faillissement aangevraagd.

Gerard Berwald van De Thuisapotheek reageert vanmorgen in Het Financieele Dagblad op de faillissementsaanvraag. Hij zegt onder meer dat ruim de helft van de huisartsen weigerde om medewerking te verlenen aan de webapotheek, waardoor tienduizenden geïnteresseerde patiënten nee moest worden verkocht. De dokters zouden zijn gezwicht voor druk van lokale apothekers en van apothekerskoepel KNMP.

'Bewust kapot gemaakt'
De Thuisapotheek verzorgde de herhaalmedicatie van zo’n dertigduizend chronisch zieken, te weinig om het hoofd boven water te houden volgens Berwald in het FD: ‘De basis was te klein. We kunnen de schuld inderdaad niet betalen.’ Volgens de directeur is er nooit sprake geweest van eerlijke concurrentie: ‘Dit soort initiatieven wordt gewoon bewust kapot gemaakt.’ 120 mensen verliezen hun baan.

Patiëntveiligheid
De Thuisapotheek lag sinds de start in 2006 regelmatig in de clinch met KNPM, die zich van geen kwaad bewust is: ‘Ons standpunt is alleen steeds geweest dat de patiëntveiligheid het best gegarandeerd is bij een apotheker die de patiënt kent en hem of haar in de ogen kan kijken’, reageert woordvoerder Rob Sebes in het FD.