Twinkle | Digital Commerce

Stad.nl open met 250 winkels

2017-11-08
180101

Stad.nl heeft zojuist zijn deuren geopend. Ongeveer 250 online én offline winkeliers hebben er een winkeltje geopend, waarvoor ze een vast bedrag aan huur betalen. Een afrekenmodule zal nog worden toegevoegd aan de virtuele stad.

'Het stadsbestuur en alle winkeliers heten je van harte welkom in Stad.nl, waar je heerlijk kunt struinen door de mooie straten en leuke winkels kunt ontdekken', is de boodschap die sinds twee uur vanmiddag is te lezen op Stad.nl.

Overbevolkt en duur
De site moet vooral plaats gaan bieden aan ‘kleinere, unieke ondernemingen’, en een alternatief bieden Google AdWords. Volgens initiatiefnemers Mabel Mangnus en Helene van der Meijs is Google momenteel de enige winkelstraat op internet: ‘Helaas is deze winkelstraat overbevolkt en duur', zeiden ze toen ze hun plannen ontvouwden.

Modegracht, Babystraat en Fairtradelaan
Stad.nl kent specifieke straten voor bepaalde productcategorieën. Zo bewegen shoppers zich onder andere door de Modegracht, de Babystraat en de Fairtradelaan:Ondernemers kunnen hun producten met prijzen tonen in een eigen winkel (voorbeeld), waar bezoekers direct contact met hun kunnen leggen. Enthousiaste shoppers kunnen bepaalde winkels of producten makkelijk delen via social media en een eigen straat bouwen met hun favoriete winkels.

Checkout
Mangnus en Van der Meijs verdienen momenteel alleen aan huur (vanaf 150 euro per half jaar, aldus de makelaar) en advertenties van huurders, niet aan doorverwijzingen. Aan Twinkle liet Mangnus weten dat het de bedoeling is dat er een mogelijkheid tot checkout komt. 'Stad.nl is geen doorlinksite, maar een bestemming’, luidt de belofte.