Twinkle | Digital Commerce

Amazon brengt orders in andere webwinkels overzee

2017-05-27
14557
  • 1:08

Amazon bezorgt orders van third party media sellers voortaan in alle uithoeken van de wereld, ook als die orders zijn geplaatst buiten Amazon.com. De nieuwe service is beschikbaar voor Amerikaanse webwinkeliers die de fulfilment hebben uitbesteed aan Amazon.

Webwinkeliers uit de VS die gebruik maken van Fullfilment by Amazon konden hun producten al internationaal laten verzenden, maar dan alleen als de bestelling was geplaatst op Amazon.com. Nu kunnen ze ook orders uit eigen webwinkels, andere marketplaces, catalogi of zelfs fysieke winkels door Amazon laten verschepen naar zo'n zestig landen, waaronder Nederland.

Mondiaal fulfilmennetwerk
De stap past in Amazon’s streven een mondiaal fulfilmentnetwerk te bouwen, voor eigen orders en orders van verkoopartners. In dat licht werd vorige zomer al European Fulfilment Network opgezet, voor third party sellers op Amazons Europese landensites.

‘The hard stuff’
Uiteindelijk moet iedereen die iets te verkopen heeft aan kunnen kloppen bij een fulfilmentcentrum van Amazon in zijn regio, van waaruit de webgigant de verdere afhandeling op zich neemt. Die ambitie ventileerde Chris Poad van Amazon UK afgelopen september op Internet Retailing in Londen. ‘Logistiek is the hard stuff. Het is moeilijk om als online retailer op eigen houtje een netwerk neer te zetten als dat van ons.’

Bron: Auctionbytes.com