Twinkle | Digital Commerce

Ruim 1 miljard artikelen ‘Fulfilled by Amazon’

2017-05-27
180101
  • 1:01

Meer dan een miljard producten van externe verkopers hebben vorig jaar de magazijnen van Amazon verlaten. Het percentage third party sellers dat gebruik maakt van Fulfillment by Amazon nam in een jaar tijd met ruim de helft toe.

Fulfillment by Amazon (FBA) is een belangrijke groeipijler voor Amazon, dat de orderafhandeling verzorgt voor verkopers uit meer dan honderd landen, samen leverend aan webshoppers in 185 landen. Het aantal cross-border sellers dat gebruik maakt van FBA verdubbelde vorig jaar ruim, aldus Amazon.

Third party sellers
Uit een recent winterrapport bleek dat Amazon wereldwijd bijna net zoveel producten van anderen als eigen producten verkoopt. Van alle verkochte artikelen kwam 46 procent van een zogenoemde third-party seller, versus 40 procent in 2014.

Amazon Logistics
Een steeds groter deel van de externe verkopen wordt dus geleverd uit een Amazon-magazijn. Om meer grip te krijgen op de last mile bemoeit Amazon zich ondertussen steeds meer met de pakketbezorgmarkt. In Groot-Brittannië gaat het verhaal dat derde partijen straks alleen nog mogen verkopen bij Amazon als ze ook Amazon Logistics afnemen.