Twinkle | Digital Commerce

PostNL bezorgt medische artikelen voor Mediq

2017-07-31
26721503
  • 1:10

PostNL duikt verder in de bezorging van online bestelde medische hulpmiddelen voor consumenten door een samenwerking met Mediq. De leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen geeft aan dat het hierdoor meer flexibiliteit kan bieden in aflevertijden en dat klanten meer zicht hebben op de bezorgstatus.

Mediq verkoopt hulpmiddelen en oplossingen voor diabetes-, continentie-, stoma- en wondzorg, infuustherapie en medische voeding; enkele miljoenen pakketten per jaar. Mediq Medeco, de b2b-tak, levert sinds juni met PostNL aan ziekenhuizen, zorginstellingen, thuiszorg en eerstelijnspraktijken.

Spoedleveringen

De orders die door consumenten in de webshop worden besteld, worden nu door PostNL geleverd. Naar eigen zeggen 'voor specifieke groepen mensen met aanvullende behoeften voor de bezorging' maakt Mediq gebruik van de dienst Valid Express, een koeriersdienst in onder andere same day delivery of spoedleveringen.

Groeimarkt

PostNL over zijn partnerschap met Mediq: ‘Vanwege de vergrijzing, toenemende zorgvraag en de verplaatsing van ziekenhuiszorg naar huis is er een steeds grotere vraag naar thuislevering van medische hulpmiddelen. Door het aanbieden van verschillende bezorgopties en optionele aflevering in huis bij minder mobiele patiënten, spelen we in op de behoeften van klanten in deze belangrijke groeimarkt. PostNL heeft de ambitie om de dienstverlening aan consumenten ‘over de drempel’ uit te breiden en deze samenwerking is hier een heel mooi voorbeeld van.’