Twinkle | Digital Commerce

Nespresso Logistieke Webshop van het Jaar

2017-05-27
180101

Nespresso Benelux heeft gisteravond de titel Logistieke Webshop van het Jaar in de wacht gesleept. Het bedrijf bleef de andere genomineerden Albelli en Hema voor. Nespresso, dat onder meer tijdvaklevering biedt voor koffiecupjes, blonk uit op verschillende aspecten.

De titel Logistieke Webshop van het Jaar werd gisteravond voor het eerst uitgereikt op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht. Behalve van de beurs ging het initiatief uit van de Vereniging Logistiek Management en DeliveryMatch. Een jury beoordeelde de logistieke bedrijfsvoering op basis van een set criteria en een fysiek bezoek aan de deelnemende online retailers.

Twinkle100
De circa twintig aangemelde webshops eerst getoetst (jury) op aspecten als originaliteit, kosteneffectiviteit, klantvriendelijkheid, duurzaamheid, de organisatie van aftersales en het innovatieve karakter van de logistieke oplossingen. Albumprinter, Hema en Nespresso, respectievelijk de nummers 88, 6 en 14 uit de Twinkle100, kwamen als beste uit de bus.

Complete supply chain
De drie genomineerden presenteerden zich gisteravond in de Jaarbeurs, waarna Nespresso als eindwinnaar werd gekozen. Het bedrijf werd geroemd om zijn complete supply chain, waarin zorgvuldig voorraadbeheer, maximale beschikbaarheid, klantgericht en duurzaamheid belangrijke aspecten zijn. Voor zijn webwinkellogistiek werkt Nespresso Benelux samen met Kuehne Nagel (warehousing) en verder met de bezorgpartijen PostNL, Dynalogic, Bpost en Kiala.

Nieuwe norm in thuislevering
In een blog-posting op deze site sprak logistiek docent Walther Ploos van Amstel al zijn voorkeur uit voor Nespresso als winnaar. Volgens hem zette het bedrijf een nieuwe norm in thuislevering.

Ploos van Amstel schreef onder meer: ‘Nespresso laat zien hoe je succesvol, en winstgevend, een cross channel strategie kunt hanteren en daarmee een uniek merk in de markt kan zetten. De logistiek is uitstekend geregeld. Met Nespresso Your Time bepaal je zelf hoe laat je de cupjes wilt krijgen (en je oude cupjes weer mee terug mag geven).’