Twinkle | Digital Commerce

EBay boekt flinke omzet- en winstgroei

2017-05-27
180101
  • 1:25

EBay blikt terug op een goed jaar, waarin de omzet met 27 procent steeg tot 11,7 miljard dollar. De winst groeide, mede dankzij de verkoop van een resterend belang in Skype, met 79 procent tot 3,2 miljard dollar. Vooral betaaldochter PayPal groeide sterk.

In onderstaande figuur is goed te zien dat eBay na enkele mindere kwartalen de weg naar omzetgroei weer heeft gevonden:106 miljoen PayPal-accounts
Vooral betaaldochter PayPal deed het goed. Afgelopen jaar kwamen er iedere maand meer dan een miljoen aansluitingen bij. In totaal zijn er nu meer dan 106 miljoen PayPal-accounts, 13 procent meer een jaar geleden. Omdat gebruikers vaker afrekenden met de betaalmethode, groeide de omzet nog harder, met 28 procent.

De onderstaande figuur brengt de omzetontwikkeling van PayPal in beeld. Duidelijk wordt dat de inkomsten buiten de Verenigde Staten (in paars) afgelopen kwartaal voor het eerst kleiner waren dan die daarbuiten (oranje).EBay als platformaanbieder
Behalve aan zijn eigen marktplaatsen en PayPal-betalingen verdiende eBay afgelopen jaar ook aan de activiteiten van GSI Commerce, dat medio vorig jaar definitief werd ingelijfd. EBay werd ook 100 procent eigenaar van Magento, dat met GSI Commerce aan de basis ligt van het nieuwe open source platform X.commerce. Dat platform valt te zien als een virtuele kast, waarin eBay zo’n beetje alle activiteiten die het in huis heeft samenbrengt. Meer over de belofte van X.commerce leest u hier.

Een uitgebreid cijferraport van eBay's resultaten vindt u via onderstaande link (pdf).


Size: 1.3M bytes Modified: 2 June 2016, 13:45