Twinkle | Digital Commerce

Vershuys.com krijgt doorstart bij supermarktondernemer Plus

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:44

Vershuys.com, dat eind oktober failliet ging, gaat begin volgend jaar weer orders voor boodschappen bezorgen. De site krijgt een doorstart bij Plus Benders, een supermarkt van ondernemer Geert Benders. Plus Benders gaat Vershuys.com apart van de eigen webwinkel in de markt zetten.
   
Plus Benders heeft met Benders Vershuys een nieuwe BV opgericht voor de activiteiten van Vershuys.com. De site zal naar verwachting begin volgend jaar weer bestellingen accepteren. Onder de nieuwe, volledige eigenaar zal Vershuys.com naast verse streekproducten ook verpakte dagelijkse boodschappen gaan aanbieden. ‘Verser, voordeliger en vriendelijker’, zijn benoemd als ‘drie zekerheden’.

Marwin Dekkers en Huub Heijer
Vershuys.com werd begin 2009 gelanceerd door internetondernemer Marwin Dekkers en groentehandelaar Huub Heijer. Zij kregen steun van het Innovatiefonds van de provincie Limburg, de Rabobank en twee investerende fruithandelaren. De omzet in 2010 bedroeg zeshonderdduizend euro, een bedrag dat dit jaar zou moeten worden verdubbeld.
 
Financiële problemen
Dekkers zei begin dit jaar nog dat Vershuys, bezorger van versproducten in Limburg en Oost-Brabant, in 2011 zou beginnen met levering in de Randstad en aldus de concurrentie zou aangaan met Ah.nl. Maar omdat de fruithandelaren hun aandelen verkochten en nieuwe geldschieters niet werden gevonden, raakte Vershuys.com in financiële problemen. De rechtbank in Roermond sprak eind oktober het faillissement van de webwinkel uit.

Limburg en delen van Brabant
Dekkers en Heijer blijven betrokken bij Vershuys.com, laat de eerste weten aan Twinkle. De bestellingen zullen straks worden verzonden vanaf Freshpark Venlo, zoals dat eerder ook gebeurde. 'We zullen in eerste instantie gaan bezorgen bij mensen in een straal van 40 tot 50 kilometer van die plek. Dan heb je het dus over Limburg en delen van Brabant', zegt Dekkers. Door de toevoeging van verpakte levensmiddelen verwacht de internetondernemer dat Vershuys meer klanten aan zich zal binden. Volgens Dekker zal de website rond de zomer van volgend jaar in een nieuwe jas worden gestoken.

Plus Benders
De nieuwe eigenaar Plus Benders verkoopt al enige tijd online op Pluswebwinkel.nl/benders. Vorige week startte Plus voor het eerst een landelijke online bestelservice, voor versproducten in de aanloop naar kerst.