Twinkle | Digital Commerce

Infographic: hoe Google de long tail de nek omdraaide

2017-05-27
180101
  • 1:11

Seobook.com heeft een infographic gemaakt over de kracht van de long tail in zoekmachine Google.  Het is moeilijker geworden om boven te komen drijven op basis van specifieke zoektermen, concludeert de aanbieder van trainingen op het gebied van zoekmachinemarketing.

Chris Anderson introduceerde zijn uitgebreide theorie over de long tail in 2004 in magazine Wired. Het artikel vormde de basis voor het boek dat twee jaar later verscheen: 'The long tail: why the future of business is selling less of more'.

De long tail in search
De Nederlandse Wikipedia vermeldt over de long tail in relatie tot search: ‘In deze context heeft de long tail betrekking op keywords of keyphrases waarop websites gevonden worden of willen worden. De keyphrases die zeer populair zijn als zoekopdracht worden dusdanig sterk beconcurreerd, dat het voor adverteerders en content managers/webmasters interessanter is om zich op de 'Long Tail keywords' te richten.'

Impact
In onderstaande infographic noemt Seobook.com een aantal maatregelen van Google, die de impact van de long tail juist verminderen. Het bedrijf wijst onder meer op zoeksuggesties met de komst van instant search, op de automatische spellingcorrectie, op locatiegebonden zoekresultaten, op eigen verticals van Google en op de Panda Update van dit jaar, waarover u hier meer kunt lezen:



Bron: Seobook.com