Twinkle | Digital Commerce

Free Shipping Day in VS, Nederlandse versie uitgesteld

2017-11-11
545401
  • 1:02

Enkele duizenden Amerikaanse online retailers nemen vandaag deel aan de vierde Free Shipping Day. Precies een jaar geleden werd in ons land voor het eerst de ‘Dag van de gratis bezorging’ georganiseerd. De tweede editie is uitgesteld.

Op Free Shipping Day kunnen Amerikanen online kopen zonder verzendkosten te hoeven betalen. Voor deze vierde editie verzamelen 2.579 webwinkeliers zich op affiliatesite Freeshippingday.com. Er zijn codes te krijgen voor participerende deelnemende webwinkels die free shipping niet standaard aanbieden.

Gratisbezorging.nl
Een jaar geleden, op de voorlaatste vrijdag voor kerst, werd in ons land voor het eerst de ‘Dag van de gratis bezorging’ georganiseerd. Die trok op 15 december 2010 een kleine 50.000 bezoekers naar actiesite Gratisbezorging.nl, liet mede-initiatiefnemer Jeroen Korving weten aan Twinkle. Zij klikten 75.000 keer uit naar een van de 563 participerende shops.

Uitstel
Korving gaf bij zijn terugblik aan dat de Dag van de gratis bezorging dit jaar vóór Sinterklaas zou vallen en wel op 17 november. Die datum werd niet gehaald. De tweede Dag van de gratis bezorging staat nu voor 6 februari aanstaande op de agenda.