Twinkle | Digital Commerce

Hubert de Koning over ECI als dienstverlener

2017-11-08
14652

ECI gaat de Nederlandse en Belgische webwinkel van Free Record Shop runnen. Zoals de keten van Hans Breukhoven afstand neemt van het online kanaal, heeft ECI afstand genomen van het fysieke, analyseert directeur Hubert de Koning.

De Koning vertelt waarom ECI begin dit jaar de even lastige als noodzakelijke beslissing nam om zijn winkels te sluiten: ‘We wilden ons gaan concentreren op wat we goed kunnen. We hebben er toen voor gekozen om online verder te gaan, omdat we 45 jaar ervaring hebben met verkoop op afstand. Daar liggen onze expertise en competenties, waar ook anderen van kunnen profiteren.’

Shop-in-shops
Nadat ECI de knoop had gehakt kwamen er verschillende aanbiedingen van fysieke boekverkopers om shop-in-shops te beginnen. De Koning: ‘We hebben voor Boekenvoordeel gekozen omdat zij graag populaire boeken aan hun assortiment wilden toevoegen. Die hadden ze nog niet, dus we vulden elkaar goed aan. We hebben nu vijf meter ruimte in die winkels, waarin we honderdvijftig titels aanbieden. Leden kunnen er met korting boeken kopen op vertoon van hun ECI-pas. Wij hebben er verder geen omkijken meer naar. Feitelijk is dat ook de reden waarom Free Record Shop zijn online activiteiten aan ons overlaat.’

E-Ways en maXways
Freerecordshop.nl en Freerecordshop.be komen net als Eci.nl, Eci.be, Cosmox.nl en Cosmox.be onder ECI Nederland te hangen. Voorraadbeheer, fulfilment, logistiek en de afhandeling van klantcontact komen in handen van E-Ways, de zelfstandige dochter van ECI Holding. De Telegraaf doet daar op soortgelijke manier al zaken mee. MaXways, de inhouse ict-dienstverlener van ECI, tekent voor site-ontwikkeling en infrastructuur.

Intershop en Fredhopper
De shops van de Free Record Shop zullen worden gemigreerd naar het platform van Intershop, waar ook de ECI-sites op draaien. Ook zal gebruik gemaakt gaan worden van software van Fredhopper, aldus De Koning.