Twinkle | Digital Commerce

App herkent producten uit schappen Amazon in fysieke wereld

2017-11-08
191181
  • 1:01

A9, een zusterbedrijf van Amazon, heeft een nieuwe mobiele applicatie gelanceerd op basis van augmented reality. De app herkent producten die te koop zijn op Amazon.com in de fysieke wereld. Gebruikers hoeven dus geen barcodes of qr-codes te scannen voor productinformatie.

De nieuwe toepassing draagt de naam Flow. Wie de iPhone-applicatie heeft gedownload, kan het scherm van zijn telefoon richten op een boek, videogame, cd, dvd of op een packaged household item als een pot chocoladepasta. Wanneer een product uit de schappen van Amazon wordt herkend, krijgt de gebruiker productinformatie, klantbeoordelingen en bijvoorbeeld trailers voorgeschoteld.

Holiday shopping season
Gebruikers van Flow kunnen herkende mediaproducten en levensmiddelen direct kopen bij Amazon.com, bijvoorbeeld als ze in een winkel staan waar het artikel voor meer geld wordt aangeboden. Het is geen toeval dat Amazon de app heeft gelanceerd bij de start van het Amerikaanse holiday shopping season, aldus Techcrunch. Het weblog wijst erop dat eBay sinds de aankoop van RedLaser beschikt over een soortgelijke mobiele vergelijkoptie, maar die werkt op basis van barcodescanning.