Twinkle | Digital Commerce

Saturn bereidt online weg voor Media Markt in eigen land

2017-05-27
180101
  • 1:15

Saturn verkoopt vanaf vandaag online op de Duitse thuismarkt. De opening van de webwinkel gaat vooraf aan de e-commerce rentree van zusterketen Media Markt in Duitsland.


Saturn en Media Markt vormen samen Media Saturn Holding, onderdeel van het grote Duitse retailconcern Metro. Volgens Pieter August Haas, COO van de holding, betekent de opening van een webwinkel de grootse verandering in de vijftigjarige geschiedenis van Saturn.

Saturn.de
Op Saturn.de wordt voorlopig nog een beperkt assortiment van een paar duizend artikelen aangeboden. Op termijn zal het aanbod per productcategorie worden uitgebreid en zullen nieuwe productcategorieën worden toegevoegd. Webshoppers kunnen orders thuis laten bezorgen of kosteloos ophalen bij een van de 144 winkels van de keten. Door winkeleigenaren te laten delen in de e-commerce opbrengsten hoopt Media Saturn dat zij de online verkoop zullen aanjagen.

Media Markt
Een conflict met winkeleigenaren, die inkomstenderving vreesden, zorgde ervoor dat Media Saturn de online verkoop van vlaggenschip Media Markt in 2007 staakte. Nederland werd vervolgens aangewezen als proeftuin voor nieuwe e-commerce activiteiten. Media Markt maakt begin volgend jaar zijn rentree als online verkoper op de Duitse markt, waar het zich als prijsvechter wil manifesteren.

Redcoon, iBood en Rebuy.de
Media Saturn werd dit voorjaar eigenaar van online pure player Redcoon. Het bedrijf liet kort daarop weten zijn koopjesjacht voort te zetten. Door een richtingenstrijd ketsten de voorgenomen acquisities van de Nederlandse dagdealsite iBood en het Duitse Rebuy.de op het laatste moment echter af.