Twinkle | Digital Commerce

Creditcardbetalingen in eigen valuta buitenlandse webkoper

2017-05-27
150136

PaySquare en Global Blue bieden webwinkeliers een nieuwe manier om de koopbereidheid van niet Europese shoppers te vergroten. Webshops die samenwerken met Ogone kunnen buitenlandse klanten voortaan in dertig verschillende valuta laten betalen met MasterCard of Visa.

PaySquare, dat de acceptatie van creditkaarten verzorgt, en financieel dienstverlener Global Blue werken al langer samen op het gebied van Dynamic Currency Conversion (kortweg DCC) ofwel Currency Choice, om betalingen op locatie te vereenvoudigen. Sinds kort is de dienstverlening uitgebreid naar het online kanaal en daarmee beschikbaar voor webwinkeliers die zaken doen met payment service provider (psp) Ogone.

Lagere drempel
De nieuwe service wordt aangeboden in dertig verschillende valuta, waaronder de Amerikaanse dollar, het Britse pond en de Japanse yen. Een klant weet altijd direct wat hij feitelijk betaalt en hij wordt dus niet langer verrast door schommelingen in de wisselkoers. Dat verlaagt de drempel voor shoppers buiten de Europese Monetaire Unie om aankopen te doen in een Nederlandse webwinkel, is de gedachte.

Commissie
Webwinkeliers krijgen bestelbedragen overgemaakt in euro’s. Voor elke non-euro transactie via DCC ontvangen ze een commissie die wordt betaald uit de wisselkoersopslag, aldus PaySquare en Global Blue bij de aankondiging van hun nieuwe dienst. Ogone benoemt deze commissie overigens niet expliciet als voordeel voor merchants om DCC te gebruiken.