Twinkle | Digital Commerce

Google start met Google Trusted Stores

2017-05-27
180101
  • 1:31

Google heeft vandaag de lancering van Google Trusted Stores aangekondigd. Dit is een service waarmee Google online shoppers de garantie wil geven dat de webwinkel die wordt bezocht betrouwbaar is, een uitstekende klantenservice biedt en bestellingen op tijd zal verzenden.

Google heeft voor deze service de Trusted Store-badge in het leven geroepen die webwinkeliers kunnen aanvragen en op hun website kunnen plaatsen. Een consument kan meer informatie over de webshop opvragen door met zijn muis over de badge te gaan (zie afbeelding hieronder). De informatie die via de badge wordt getoond, moet een webwinkelier vrijwillig aanleveren aan Google (zoals informatie over productleveringen). Daarnaast verzamelt Google zelf gegevens over onder meer de klantenservice.Probleem oplossen
Wanneer een online shopper een aankoop doet bij een Google Trusted Store, kan hij kiezen voor ‘Free purchase protection van Google. Mocht er dan een probleem ontstaan met betrekking tot de bestelling, dan kan de koper binnen dertig dagen na bezorging of zestig dagen na het plaatsen van een bestelling de hulp van Google inroepen. Google zal vervolgens samen met de webwinkel en de klant het probleem proberen op te lossen. Google staat hierbij garant voor 1000 dollar.

Uitrollen
Google Trusted Stores is momenteel op kleine schaal beschikbaar in de Verenigde Staten. Via de webshops O.co, Wayfair, Babyage.com en Beach Audio test de zoekmachinegigant allereerst met een pilot. Het is mogelijk dat er gedurende de test verschillende soorten badges te zien zijn – of zelfs helemaal geen badge – om de impact van het programma te kunnen meten, laat Google weten. In de komende maanden wil het bedrijf de service gaan uitrollen naar meer webshops. Meer informatie en een video over Google Trusted Stores vindt u hier.

Bron: Googlecommerce.blogspot.com