Twinkle | Digital Commerce

Tesco klaar voor internationale e-commerce expansie

2017-05-27
1712458
  • 0:54

Tesco wil zijn e-commerce activiteiten internationaal gaan uitrollen. Dit jaar nog begint de Britse supermarktketen met online verkoop in Tsjechië, schrijft vaktitel Internet Retailing. Volgend jaar moeten meer landen volgen.


Tesco
, één van de grootste webverkopers van de UK, haalde de afgelopen maanden de internationale media met zijn opzienbarende virtuele supermarkt in een metrostation in Zuid-Korea.

Tsjechië, Polen en China
Anders dan in Zuid-Korea, waar dochterketen Home Plus de naamgever was, gaat Tesco zelf de Tsjechische markt op. IVIS Group, leverancier van de Sonetto software die Tesco gebruikt, noemt Polen en China concreet als andere landen voor Tesco’s webexpansie.

Internet Retailing
Tesco en IVIS Group spreken vandaag op Internet Retailing 2011, het jaarlijkse congres van de naamgevende Britse vaktitel in Londen. Twinkle is bij het evenement aanwezig en zal onder meer via Twitter verslag doen.

UPDATE: De Britse modevaktitel Drapers schrijft vanochtend dat Tesco start met de internationale verzending van kleding die is besteld op Clothingattesco.com.