Twinkle | Digital Commerce

Webwinkels voor zustermerken Zara

2017-11-08
180101
  • 1:19

Het Spaanse modeconcern Inditex heeft vandaag webwinkels geopend voor zijn merken Massimo Dutti, Bershka, Pull & Bear, Oysho, Stradivarius en Uterqüe. Kleding van de meeste van deze Zara-zusjes is voortaan ook online te koop in Nederland.


Zara zelf startte een jaar geleden met e-commerce in zes Europese landen. Twee maanden later werden de deuren voor shoppers uit ons land geopend.

Moederbedrijf Inditex liet in zijn laatste kwartaalbericht weten dat webshops voor merken Massimo Dutti, Bershka, Pull & Bear, Oysho, Stradivarius en Uterqüe op 6 september zouden volgen. Waarvan akte. De eerste vier van deze zes nieuwe webwinkels staan open voor bestellingen uit ons land.

E-commerce in de VS
Morgen begint Inditex met de webverkoop van hoofdlabel Zara in de VS. Zara kan volgens e-commerce goeroe Sucharita Mulpuru een slag slaan in de strijd met de Zweedse concurrent H&M. Tegen Businessweek zei Mulpuru onlangs: ‘Het web is een fantastische strategie voor Zara. Met hun nationaal bekende merknaam is het veel goedkoper om een webwinkel te openen dan te investeren in vastgoed in nog eens 50 Amerikaanse winkelcentra.’

H&M: meer winkels, maar geen webwinkel
H&M heeft met zijn circa tweehonderd Amerikaanse filialen vier keer zoveel winkels als Zara, maar de Zweedse keten verkoopt nog altijd niet online in de VS. Recentelijk werd bekend dat H&M er pas over een halfjaar start met e-commerce. H&M bracht als zoethoudertje wel een e-boutique in de lucht op de Amerikaanse site van modeblad Elle, waarin tijdelijk een deel van de herfstcollectie kan worden aangeschaft.


Gerelateerde artikelen: