Twinkle | Digital Commerce

Delhaize lanceert mobiele bestelapplicatie

2017-11-08
199191
  • 1:02

Delhaize biedt Belgen voortaan de mogelijkheid boodschappen te doen op hun smartphone, een optie die nog geen enkele grote supermarktketen in ons land biedt. Wie mobiel bestelt bij Delhaize, moet de boodschappen ophalen bij een van de 811 winkels van de keten.

Delhaize was in het voorjaar van 2009 de eerste Belgische supermarktketen die zijn complete assortiment ging verkopen op internet. Op dat moment waren wijnshop Delhaizewineworld.be en bezorgdienst Caddyhome.be, zijtakken van de supermarktketen, al online. Delhaize Direct was en is alleen te gebruiken door afhalers.

Primeur
Later had Delhaize, met een marktaandeel van 26 procent de grootste supermarktketen van België, de primeur met een iPhone-applicatie op de Belgische markt. Nu loopt de keten voorop met de 2.0-versie daarvan, die een mobiele besteltoepassing heeft. De app, die ook actuele promoties, boodschappenlijstjes, een store locator en de optie tot barcodescanning biedt, is al beschikbaar voor iPhone en binnenkort ook te downloaden in de Android Market.

Video
Hieronder vindt u een video over de nieuwe mobiele applicatie van Delhaize:

Nederland vs. België
In de eerste papieren Twinkle van dit jaar stond een uitgebreid artikel over Nederlandse versus Belgische supermarkten op internet. U vindt het artikel hier.