Twinkle | Digital Commerce

Delhaize verkoopt al zijn producten online

2017-11-08
170129
  • 1:04

Klanten van het Belgische Delhaize kunnen alle artikelen uit de supermarkt voortaan online bestellen. Hoewel het gebruik van Delhaize Direct geld kost, worden de boodschappen vooralsnog niet aan huis bezorgd.

Webshoppers kunnen de levensmiddelen daags na hun bestelling afhalen in een Delhaize-vestiging in Overijse, waar een proefproject loopt. De prijzen van de artikelen op het tweetalige Delhaizedirect.be liggen op hetzelfde niveau als in de stenen supermarkten.

Voorbereidingskosten
De bijkomende kosten voor de voorbereiding van de bestelling nemen af naarmate het bestelbedrag toeneemt; ze bedragen 4,50 euro bij een bestelling onder de 100 euro en 3,50 euro bij een bestelling tussen de 100 en de 200 euro. Bij een bestelling boven de 200 euro worden geen extra kosten gerekend. Ter introductie is het gebruik van Delhaize Direct de eerste keer gratis voor alle bestellers.

Delhaize Groep
Delhaize, wat doelgroep betreft wel 'de Belgische Albert Heijn' genoemd, is onderdeel van de wereldwijd opererende Delhaize Group (zie Wikipedia). In thuisland België is het concern al online actief met wijnshop Delhaizewineworld.be en met Caddyhome.be, een boodschappendienst die artikelen wel thuis bezorgt.

Caddy-Home
Het assortiment van Caddy-Home is minder compleet dan dat van Delhaize Direct, maar bestaat desondanks uit 'duizenden producten die worden verkocht in de afdelingen van de supermarkten Delhaize', aldus de website. De kosten voor de bezorging, op de dag na de bestelling, hangen af van het bestelbedrag.