Twinkle | Digital Commerce

McAfee: 'Vertrouwen in webwinkeliers gedaald'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Het vertrouwen in online retailers is de afgelopen twee jaar afgenomen. Die conclusie trekt McAfee althans uit een onderzoek dat het liet uitvoeren door Harris Interactive. Een op de drie Amerikanen zegt te geloven dat de meeste webwinkels veilig zijn, 11 procent minder dan twee jaar geleden.

MarketingFacts bericht vanochtend over de bevindingen van McAfee en tekent aan dat de zelfbenoemde dedicated security company natuurlijk enig belang heeft bij een pleidooi voor meer veiligheid. McAfee stelt: ‘Het onderzoek laat zien dat online consumenten zich meer zorgen maken over online winkelveiligheid dan in 2009, ondanks de ontwikkeling van technologie en de groeiende populariteit van online shopping.’

Korting voor zekerheid
84 procent van de 605 respondenten uit het onderzoek gaf aan zich wel eens zorgen te maken over het opgeven van persoonsgegevens in een webwinkel. Ook blijkt dat vier op de tien webshoppers wel eens een aankoop heeft gedaan in een webwinkel, waarbij ze onzeker waren of die gegevens wel in goede handen waren. In deze gevallen trok een korting, meestal van tussen de 11 en 30 procent, webshoppers over de streep.