Twinkle | Digital Commerce

Weer webshop met restaurantwijnen

2017-11-08
180101
  • 1:27

Roseline Ruhe werkt in navolging van Sterwijnenthuis.nl aan een webwinkel die de wijnen van restaurants aanbiedt. Mysuperwine.com mikt niet op het hoogste, maar op het middensegment. Anders dan Sterwijnenthuis.nl gaat Mysuperwine.com wél samenwerken met restaurateurs.

Commotie in horeca- en wijnland: begin deze week kwamen vertegenwoordigers van Nederlandse sterrenrestaurants, verzameld in de Alliance Gastronomique, bijeen om zich te buigen over Sterwijnenthuis.nl. Op die site worden wijnen van ’s lands toprestaurants aangeboden, zonder toestemming  van de sterrententen.

Meeliften op werk en merk
Het zint de restaurateurs niet dat Sterwijnenthuis.nl meelift op het werk dat ze hebben verricht bij het samenstellen van hun wijnkaart en op hun merknaam. Daarom eisen de restaurants unaniem dat Sterwijnenthuis.nl de namen van hun etablissementen niet meer noemt. Voorstellen van de webwinkel om tot samenwerking te komen, ook gepropageerd door wijnkenner en Twinkle-blogger Ralph Michels, werden afgeslagen.

Goedkeuring
Mysuperwine.com weet zich voor de lancering van volgende maand al wel verzekerd van de goedkeuring van restaurants, aldus initiatiefneemster Roseline Ruhe tegen Misset Horeca: ‘Wij verkopen de wijnen samen met de wijnleveranciers en horecaondernemers.’ Er zijn dus drie partijen die baat hebben bij verkopen op de site.

Wijnprijs verdedigbaar
Mysuperwine.com gaat wijnen verkopen die in prijs variëren van 8 tot 20 euro en die worden geschonken in ‘jonge, hippe restaurants’. De inzichtelijkheid van marges is voor deze ondernemers niet zo'n probleem, aldus Ruhe: 'Je merkt vooral dat de oudere generatie daar meer moeite mee heeft dan de jongere ondernemers. Zij zijn die transparantie gewend en vinden hun wijnprijs verdedigbaar. En dat is natuurlijk ook zo.'

Mysuperwine.com begint op relatief kleine schaal, met het wijnaanbod van 10 restaurants in de regio Amsterdam/Haarlem. Uiteindelijk wil Ruhe 200 restaurants aansluiten.