Twinkle | Digital Commerce

Meerderheid goudshop AmsterdamGold in andere handen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

AmsterdamGold, een webwinkel met een omzet van 63 miljoen euro, is voor 51 procent in handen gekomen van Value8. Hoeveel de investeringsmaatschappij van voormalig VEB-voorzitter Peter Paul de Vries betaalt voor het meerderheidsaandeel, is niet bekend gemaakt.

AmsterdamGold werd opgezet door Willem Middelkoop, die bekendheid geniet als kenner van financiële markten en voorheen als gezicht van RTL-Z. Middelkoop, die zijn belang nu volledig uit handen geeft, was voor de helft eigenaar van het bedrijf, na een fusie in maart met The Silver Mountain. Rolf van Zanten, oprichter van die internetzilverhandel, houdt een substantieel minderheidsbelang in AmsterdamGold.

70 miljoen euro
Middelkoop zei eind vorige zomer nog dat AmsterdamGold voor 2011 mikte op een omzet van 100 miljoen euro. Dat bedrag wordt niet gehaald. Value8, waarvan Peter Paul de Vries oprichter en grootaandeelhouder is, spreekt in de media over 70 miljoen euro omzet voor 2011.

Opslagplaats
Joris Hoogenbosch, die bestuursvoorzitter was en blijft van AmsterdamGold, hoopt dat Value8 hem zal helpen met zijn plannen om van AmsterdamGold een internationale, gecertificeerde opslagplaats voor goud te maken. Daarmee kiest hij voor een nieuwe koers, aldus Het Financieele Dagblad vanochtend; Middelkoop richtte het bedrijf in 2008 op als virtueel goudloket. Hij zei destijds tegen het FD op te zien tegen het aanleggen van een handelsvoorraad

Goldrepublic.nl
Met Goldrepublic.nl is er sinds eind vorig jaar nog een webwinkel in goud en zilver van eigen bodem actief. Die biedt kopers al wel de mogelijkheid het edelmetaal direct te verzekeren en op te slaan.