Twinkle | Digital Commerce

Nokia staakt al zijn webwinkelactiviteiten

2017-11-08
180101
  • 1:01

Nokia heeft zijn webwinkels op de Britse en Amerikaanse markt gesloten. De Finse telefoonproducent, die een maand geleden stopte met webverkoop in Nederland, gaat al zijn webwinkels opdoeken. De Amerikaanse site verwijst inmiddels naar Nokia-producten op Amazon.

Toen de Nederlandse webwinkel van Nokia vier weken geleden op slot ging, zei het bedrijf dat het zich met zijn online business wilde gaan richten op ‘minder en grotere markten’. Niet lang daarna volgde de sluiting van de Britse webwinkel en sinds vandaag is ook de Amerikaanse Nokia-shop dicht.

In de zomer van 2008 was Nederland het negende land waar Nokia een webwinkel opende. Op het hoogtepunt verkocht het bedrijf zelf online in twaalf landen, hoewel het de prijzen op niveau hield om distributeurs en resellers niet voor het hoofd te storen. Nokia heeft inmiddels laten weten helemaal te stoppen met webwinkelactiviteiten, als gevolg van een herstructurering van het bedrijf.

Nokia verwijst Amerikanen op de plek van de gesloten shop voortaan naar Amazon.com. In Italië, waar Nokia per vandaag ook is gestopt als webwinkelies, wordt Ntstore.it als alternatief aangedragen. In ons land wijst Nokia niet op aankoopmogelijkheden elders op het web.