Twinkle | Digital Commerce

Create2Fit opent nieuwe webwinkel Koelkast.nl

2017-05-27
668386
  • 1:34

Met Koelkast.nl heeft Create2Fit een achtste webwinkel toegevoegd aan zijn portfolio. De dochter van RFS Holland Holding (RFS) is onder meer ook exploitant van Wasmachine.nl, dat eerder in de lucht werd gehouden door Wehkamp.nl.

Tom Coronel van Create2Fit noemde Wasmachine.nl vorig jaar ‘de eerste liefdesbaby’ na de overname door RFS Holland Holding. Het was de zesde shop van Create2Fit, dat in maart dit jaar nog Gamediscounter.com in de lucht bracht.

Slapende url's
RFS Holland Holding kocht Create2Fit, exploitant van niche-shops, onder meer om ‘slapende url’s’ onder te kunnen brengen die Wehkamp.nl eerder had geclaimd. Het gaat daarbij veelal om gewilde generieke domeinnamen. Ook Koelkast.nl komt uit dat reservoir, laat Create2Fit's Tom Coronel doorschemeren: ‘We hadden toegang tot de domeinnaam door onze samenwerking met Wehkamp.nl en het was voor ons de meest logische stap na de ervaring met Wasmachine.nl.’

Omzet Wasmachine.nl al 5 miljoen euro
In een persbericht stelt Coronel dat Wasmachine.nl na de (her)opening in april vorig jaar al goed was voor 5 miljoen euro omzet: ‘Er blijkt veel vraag te zijn naar witgoedproducten online. Mensen weten wat ze willen én ze willen het thuisbezorgd hebben. Handig, snel en dus helemaal ons ding. De keuze voor Koelkast.nl was dan ook snel gemaakt’, aldus de immer enthousiaste Coronel. ‘Daarnaast staat het logistieke bolwerk al helemaal klaar en kunnen we snel schakelen met koelkasten en vriezers.’

Showroom
Een groot deel van het assortiment is vanaf volgende maand te zien in Naarden, waar Create2Fit een showroom annex servicepunt heeft. Wehkamp.nl draagt ondertussen zorg voor de logistieke afhandeling van de aankopen op Koelkast.nl.

RFS Holland Holding peilt kooplust
Het FD meldde eind vorige week dat RFS Holland Holding, behalve van Wehkamp.nl en Create2Fit ook (mede-)eigenaar van Fonq.nl, de strategische opties voor zijn toekomst laat bekijken. Zakenbank Credit Suisse peilt onder meer het internationale animo om RFS in te lijven.