Twinkle | Digital Commerce

Exploitatie Wasmachine.nl van Wehkamp naar Create2Fit

2017-05-27
180101
  • 1:15

Wasmachine.nl, een webwinkel die Wehkamp.nl eerst zelf draaiende hield, gaat verder bij Create2Fit. Het bedrijf van Tom Coronel en Marc Koster, vorig jaar in meerderheid overgenomen door Wehkamp-moeder RFS Holland Holding, wil dit jaar nog één andere shop aan het portfolio toevoegen.

Wasmachine.nl is de zesde shop van Create2Fit en volgens directeur Tom Coronel ‘de eerste liefdesbaby' na de deal met Wehkamp.nl. ‘Wij hebben de domeinnaam overgenomen, een nieuwe site laten bouwen en gaan deze webwinkel runnen’, vat hij het nieuws samen.

Nichestrategie
Vorige maand maakte Alexander van Slooten aan Twinkle duidelijk dat Wehkamp.nl zijn nichestrategie aan het heroverwegen was. Sites als Wasmachine.nl, vorig jaar opgezet bij wijze van experiment, brachten omzet in het laadje, maar vereisten ook de nodige aandacht. Volgens van Slooten was het voorstelbaar, maar nog geen uitgemaakte zaak dat Wehkamp.nl domeinnamen zou overdoen aan Create2Fit. Begin januari zei hij: ‘Create2Fit zal alleen shops gaan exploiteren als ze affiniteit hebben met de productcategorie. De overname van Create2Fit staat overigens los van de nichestrategie van webwarenhuis Wehkamp.nl als zodanig.'

Koelkasten en inbouwapparatuur
Wasmachine.nl verkoopt wasmachines, wasdrogers, was-droogcombinaties en vaatwassers van bekende merken als AEG, Bosch, LG, Siemens, Samsung en Electrolux. In de nabije toekomst wordt dit witgoedassortiment uitgebreid met onder andere koelkasten en inbouwapparatuur.  

Wehkamp.nl draagt zorg voor de bezorging van de producten. Behalve webshops heeft Create2Fit ook een fysieke winkel in Naarden, die vooral dienst doet als showroom en servicepunt.