Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee.com start verkoop Amerika

2017-05-27
354163
  • [nieuws]
  • 1:32

Vente-privee.com begint binnenkort met online-verkoop in de Verenigde Staten. Volgende week zal oprichter Jacques-Antoine Garjon bekend maken met welke multinational Vente-privee.com daar een vliegende start wil maken. De naam American Express zingt rond.

Vente-privee.com heeft in antwoord op vragen van journalisten laten weten dat het niet alleen zal optrekken in de Amerika. De grootste shopping community ter wereld maakt op 12 mei bekend met welke mondiaal opererende partner ‘van gewicht en bovenal vol van verassingen’ het bedrijf in zee is gegaan.

American Express
Volgens het goed ingevoerde FashionMag.com zou het gaan om American Express, waar Vente-privee.com al drie jaar zaken mee doet. De creditcardmaatschappij zou Vente-privee.com bij miljoenen kaarthouders onder de aandacht kunnen brengen, waardoor de site een sterke entree zou kunnen maken op de Amerikaanse markt. Daar zijn onder meer Gilt Groupe, RueLaLa en HauteLook bekende flash sale sites.

Naar Nederland
Hoe dan ook is het voor het eerst dat Vente-privee.com webshoppers buiten Europa voor zich probeert te winnen. De e-commerce reus boekte 795 miljoen euro van zijn totale omzet van 969 miljoen euro afgelopen jaar in eigen land. Het Franse bedrijf, al enige tijd actief Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland en Italië, breidt zijn territorium steeds uit; Vente-privee.com begon in november met verkoop in (Franstalig) België en Oostenrijk en wil nog dit jaar starten met verkoop in Nederland, getuige ook deze afbeelding:Showroomprive.com
Ook Showroomprive.com, de tweede flash sales site van Frankrijk met 130 miljoen euro omzet, wil zich dit jaar nog zijn entree maken in ons land. Dat zei oprichter Thierry Petit onlangs op de Live Shopping Days in Berlijn. Volgens Petit is er op ons continent maar ruimte voor twee spelers, omdat merkfabrikanten hun restpartijen niet overal in de aanbieding willen doen. Meer daarover leest u in de laatste papieren Twinkel (pagina 6).