Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee.com start flash sales in België

2017-05-27
180101
  • 1:32

Vente-privee.com richt zich voortaan ook op Belgische koopjesjagers. De Franse pionier in online flash sales breidt zijn landenportfolio langzaam uit en is genaderd tot de Nederlandse grens. Concurrentie voor Shopvip.com en Vente-exclusive.com.

Voorlopig is Vente-privee.com voor onze Zuiderburen alleen in het Frans beschikbaar, wat overigens niet betekent dat Vlamingen niet kunnen bestellen op de site.

Beschermd
Vente-privee.com, vorig jaar goed voor 700 miljoen euro omzet, biedt producten van merkfabrikanten tegen flinke korting aan in kortlopende sales. Omdat de producten niet boven komen drijven in Google of in vergelijkers, biedt de flash sale site een relatief beschermde manier voor fabrikanten om hun (rest)voorraden te slijten.

Vente-exclusive.com en Shopvip.com
Naar het voorbeeld van Vente-privee.com werden veel andere flash sale sites gestart, zoals het Nederlandse Shopvip.com en het Belgische Vente-exclusive.com, dat afgelopen zomer een kantoor opende in Amsterdam. Shopvip.com richt zich op zijn beurt ook op de Vlaamse markt. Met Vente-privee.com krijgen deze sites er een concurrent in de lage landen bij.

Vente-privee.com naar Nederland
Vente-privee.com is inmiddels actief in zeven Europese landen. Behalve Frankrijk en België zijn dat Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Italië en Oostenrijk. Het is aannemelijk dat Nederland op het ljstje landen staat dat in 2011 of 2012 zal worden toegevoegd.

Volgens medeoprichter Xavier Court is het namelijk niet zo moeilijk nieuwe landen toe te voegen aan het portfolio, ook omdat de business vanuit buurlanden kan worden bestierd. Zo worden de Belgische bestellingen door het Franse kantoor afghandeld. Niet uitgesloten is dat de Nederlandse markt door het Duitse kantoor zal worden gepenetreerd.

'Universeel model'
Court zei eerder dit jaar tegen Fashionmag.com: ‘Het model is universeel. Hoe we dat weten? Sinds onze lancering zijn mondiaal concurrenten opgestaan, steeds met een mix tussen lokale en internationale merken.’

Een interview met CEO Lionel Lammens van Vente-exclusive.com, over flash sales in de Benelux, vindt u hier.