Twinkle | Digital Commerce

GroenRijk opent webwinkel voor tuinartikelen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

GroenRijk heeft een nieuw verkoopkanaal toegevoegd door de opening van een webwinkel op Groenrijk.nl. Het is een nieuwe webaanbieder in een productcategorie die online langzaam terrein wint.

Met 46 vestigingen in Nederland geldt GroenRijk als specialist op het gebied van groen-, vijver en woondecoratie. De webwinkel van de keten (voorwaarden voor verzenden en bezorgen hier) werd gebouwd op software van Hybris, meldt CustomerTalk.Tuinieren op internet
Met de stap in e-commerce volgt GroenRijk Bakker Hillegom, de postorderaar in bloembollen die wil uitgroeien tot ‘een baken van informatie rond het thema tuinieren’. Bakker Hillegom verkoopt sinds een klein jaar via een nieuwe site in zo’n twintig landen. Een interview over de online ambities van het bedrijf vindt u hier. Intratuin, naar eigen zeggen marktleider binnen de tuinbranche, verkoopt nog niet online. Wehkamp startte vorig jaar op grote schaal met het aanbod van (niet levende) producten voor in de tuin.

Ruimte voor groei
Uit de laatste Multichannel Monitor bleek dat het online omzetaandeel van internet in bloemen en planten zo’n 6 procent bedraagt. Slechts 9 procent van alle aankopen in deze categorie wordt voorafgegaan door oriëntatie online, waar dat overall geldt voor 42 procent van de aankoopbeslissingen.