Twinkle | Digital Commerce

Brandbrief naar Brussel over nieuwe richtlijn webwinkels

2017-11-11
12801024
  • 0:57

Europese belangenverenigingen voor webwinkeliers hebben in een open brief hun zorgen geopenbaard over de nieuwe Richtlijn Consumentenrechten. De brief is vanochtend verzonden aan politici in Brussel en in de lidstaten van de Europese Unie.

Dat meldt E-commercefacts.com. Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, geeft op het platform aan dat met de nieuwe regels een miljardenverlies dreigt. Hij sprak eerder al van een mogelijke schadepost van 10 miljard euro, als webwinkeliers moeten gaan opdraaien voor retourkosten. Daar komt mogelijk nog bij dat consumenten een product langer onder zich mogen houden voor ze het terugsturen bij retour, wat ook kostenverhogend werkt.

Thuiswinkel.org ondertekende de brief (pdf) samen met zeven andere brancheverenigingen op de Global E-commerce Summit in Barcelona. Vooral middelgrote en kleinere ondernemers zouden de dupe worden van de nieuwe regels. De brancheorganisaties, die samen de belangen van duizenden Europese webwinkeliers vertegenwoordigen, denken overigens evenmin dat de webshopper wijzer wordt van de nieuwe regels. Ze zouden de keus voor consumenten beperken en tot hogere prijzen leiden.