Twinkle | Digital Commerce

Dynalogic introduceert pincode bij pakketlevering

2017-11-11
180101
  • 1:27

Dynalogic heeft een nieuwe manier van ontvangstregistratie geïntroduceerd voor klanten. Dynalogic Signcode, een unieke viercijferige code, moet levering aan de juiste persoon garanderen. Zonder dat de ontvanger zich op andere wijze hoeft te legitimeren.

Dynalogic Signcode kan uitkomst bieden bij de verzending van kostbare artikelen, aangetekende stukken of persoonlijke producten als creditcards of medicijnen, somt de logistieke dienstverlener op. De identificatiemethode moet de consument gemak bieden en Dynalogic tijd en kosten besparen.

Handcomputer
Dynalogic stuurt de code na een order per e-mail of sms naar de besteller. De bezorger geeft een zending alleen af als de ontvanger de juiste pincode intikt op zijn handcomputer. Dat kan ook een ander zijn dan de geadresseerde, laat Rudi Oudejans van Dynalogic weten, bijvoorbeeld een familielid of een buurman.

Kosten
Webwinkeliers betalen bovenop de standaardprijzen gemiddeld een paar euro extra voor verzending met Dynalogic Signcode. Oudejans: ‘We maken afspraken op maat met klanten en kijken daarbij onder meer naar hun volumes.’

Betaalkoppeling
TNT Post werkt voor zijn online remboursalternatief CheckPay ook met pincodes die moeten worden ingetoetst op handcomputers van bezorgers. Behalve een logistieke dienst is CheckPay ook een betaaldienst: pas na het invoeren van de juiste pincode wordt een pakket aan de klant overhandigd, waarmee het orderbedrag van een derdenrekening naar de kas van de webwinkelier vloeit.

Oudejans laat weten dat Dynalogic over een soortgelijke koppeling beschikt: 'Wij promoten de betaalservice met derdenrekening momenteel niet, omdat onze klanten betrouwbare shops zijn, ook in de optiek van de consument.'

Thuiswinkel Innovatie Award
Voor zijn logistieke diensten ontving Dynalogic afgelopen maand een Thuiswinkel Innovatie Award, net als PayPal, Shop2Market en Qweery. De cases van deze winnaars staan uitgebreid beschreven in Twinkle nummer 5, die morgen verschijnt.