Twinkle | Digital Commerce

Omzet Wehkamp-moeder RFS nadert half miljard euro

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:18

RFS Holland Holding heeft afgelopen boekjaar een omzet van 487 miljoen euro geboekt. De omzet van dochterbedrijven Wehkamp.nl en Create2Fit groeide met 14,8 procent. RFS spreekt van sterke groei in mode, duidelijke groei in elektronica en achterblijvende groei in wonen.

RFS, ook eigenaar van financiële dienstverlener Lacent, stelt in een verklaring harder te groeien dan de markt met zijn online-verkoopactiviteiten: tegenover de 14,8 procent groei van Wehkamp.nl en Create2fit, staat een algehele marktgroei van 11 procent in 2010 (Thuiswinkel Markt Monitor). Voor dit jaar wordt een soortgelijk groeipercentage voor e-commerce in Nederland verwacht.

Nieuwe klanten
Bij de omzetgroei uit online-verkoop horen ruim een half miljoen nieuwe klanten, aldus RFS in de persverklaring. De retailsites kregen in totaal 112 miljoen bezoekers over de vloer (plus 30 procent), die samen 12,5 miljoen producten kochten. Op piekmomenten, zoals de Korting4daagse in november, wist alleen Wehkamp.nl al meer dan één product per seconde te slijten.

Winst
De winstgevendheid van RFS Holland Holding, lijstaanvoerder in de Twinkle100, nam fors toe: het concern boekte een operationeel resultaat van 55 miljoen euro, 40 procent meer dan in vorig boekjaar. De nettowinst komt uit op 28 miljoen euro.

Fonq.nl en Create2Fit
Vandaag maakte RFS bekend een meerderheidsbelang te nemen in webwarenhuis Fonq.nl, zoals het eerder deed met Create2Fit. Dat bedrijf realiseerde ‘een forse omzetgroei’, aldus RFS in het bericht over de jaarcijfers. Create2Fit houdt inmiddels acht verschillende webwinkels in de lucht, waaronder Plasma-discounter.nl, Koffiediscounter.nl en Wasmachine.nl.