Twinkle | Digital Commerce

Asos boekt 37 procent meer winst

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Asos heeft goed gepresteerd in het afgelopen gebroken boekjaar. De Britse online retailer noteerde een winststijging van 37 procent dankzij goede resultaten in eigen land,  de Verenigde Staten en Europa.

De winst vóór belasting (pdf) kwam in het jaar dat eindigde op 31 augustus uit op 63,7 miljoen pond (70,8 miljoen euro). Dat bedrag ligt hoger dan de voorspelde 62 miljoen pond en is ruim een derde meer dan de 46,4 miljoen pond van vorig jaar.

Omzetstijging
De omzet steeg in het afgelopen jaar met 26 procent van 1,1 miljard pond naar 1,4 miljard pond (1,6 miljard euro). Daarbij groeide de opbrengst in eigen land harder (27 procent) dan de internationale markten (25 procent). De meeste omzet komt echter van buiten de UK:

Beschuldigingen
Asos’ groei lijkt ook een zwarte kant te hebben. De online retailer werd er onlangs van beschuldigd zijn magazijnmedewerkers uit te buiten. Huidige en oud-werknemers noemen de veiligheid op de vloer ‘beschamend’ in een onderzoek van Buzzfeed. Asos zei daarop juist veel voordelen te regelen voor zijn medewerkers, zoals vijftig verschillende leerprojecten.