Twinkle | Digital Commerce

Walgreens koopt Drugstore.com voor 429 miljoen dollar

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Drugstore.com, een Amerikaanse internetverkoper van medicijnen en beauty-producten, komt voor 429 miljoen dollar in handen van Walgreens. De keten van vele duizenden drogisterijwinkels betaalt bijna één keer de jaaromzet van Drugstore.com.

In 2010 verkocht pure player Drugstore.com voor 456,5 miljoen dollar aan producten online, 21,5 procent meer dan de 375,6 miljoen van een jaar eerder. Walgreens boekte in dat jaar (2009) een lagere online-omzet, van ongeveer een kwart miljard dollar volgens Internet Retailer.

Niet veel
Walgreens (Wikipedia) zorgt er met de aankoop voor dat het zijn webomzet in één klap meer dan verdubbelt. The Wall Street Journal rekent voor dat de keten circa 100 dollar per maandelijkse bezoeker voor Drugstore.com neertelt, niet veel volgens de Amerikaanse zakenkrant.

Differentiatie
Walgreeens investeerde de afgelopen jaren al flink in e-commerce en het mobiele kanaal. Het bedrijf   hoopt met de acquisitie van Drugstore.com meer te kunnen differentiëren, om verschillende groepen Amerikanen via verschillende kanalen van dienst te kunnen zijn in receptvrije medicatie en artikelen in health & beauty.

Beauty.com en Skinstore.com
Behalve vlaggenschip Drugstore.com krijgt Walgreens met de overname ook specialistische sites als Beauty.com, Skinstore.com en Sexualwellbeing.com in handen. De keten neemt ook de bestaande kantoren, call centers en distributiecentra van de online-verkoper over.