Twinkle | Digital Commerce

Walgreens scant mobiele coupons in winkels

2017-05-27
180101
  • 1:11

Walgreens start vandaag met het scannen van mobiele coupons in bijna achtduizend drogisterijen in de Verenigde Staten. Wie de kanaalexclusieve korting wil verzilveren moet de mobiele applicatie downloaden en de coupon door een winkelmedewerker laten scannen.

Volgens Techcrunch start Walgreens vandaag, op Black Friday, één van de grootste mobile couponing initiatieven in de geschiedenis van de Amerikaanse retail. Het programma loopt in alle staten en in ieder geval tot 24 december, weet Techcrunch.

Eén tegelijk
De drogisterijketen gaat maar één coupon tegelijk in de mobiele omloop brengen, goed voor een korting van 50 dollarcent tot 5 dollar. De kortingsbonnen moeten ertoe bijdragen dat klanten de mobiele applicatie (voor iPhone, Android of BlackBerry) downloaden én regelmatig oproepen. De app biedt een overzicht van het hele assortiment en actuele voorraadinformatie. Smartphone-bezitters kunnen de artikelen direct mobiel bestellen. Ook biedt de app een overzicht van alle lopende aanbiedingen van de keten.

Drugstore.com
Walgreens is met een online omzet van 278 miljoen dollar in 2010 de nummer 73 in de Top 500 lijst van Internet Retailer. Het bedrijf kocht begin dit jaar voor ruim 429 miljoen dollar pure player   Drugstore.com, met een jaaromzet van 457 miljoen dollar 46e op de genoemde lijst. Door de acquisitie werd Walgreens ook eigenaar van specialistische sites als Beauty.com, Skinstore.com en Sexualwellbeing.com.