Twinkle | Digital Commerce

Iedere maand nieuwe schoenen met shopping club SoleSociety

2017-05-27
179101
  • 1:35

HauteLook heeft met Solesociety.com een besloten shopping community voor schoenliefhebbers gelanceerd. Voor 49,95 dollar ontvangen leden maandelijks een paar nieuwe schoenen. Wie vergeet een keus te maken, krijgt een door SoleSociety geselecteerd paar thuisbezorgd.

Als de ‘abonneehouder’ geen keuze heeft gemaakt stuurt SoleSociety schoenen toe die aansluiten bij de shopper. De keus is gestoeld op de ‘StyleBio’ die leden bij registratie moeten aanmaken. Op basis van dit profiel krijgt de shopper maandelijks ook aanbevelingen op maat.

Skippen
Anders dan bijvoorbeeld bij boekenclub ECI het geval is, kunnen leden bij SoleSociety ook een periode overslaan. Ze moeten dan wel in de eerste vijf dagen van de maand aangeven dat ze van een aankoop afzien. Overigens kan de shopper ook meerdere paren schoenen per maand aanschaffen op de site, voor de vaste prijs van 49,95 dollar per paar. Volgens general manager Andy Solomon is het enige wat SoleSociety verlangt is dat leden iedere maand een bezoek brengen aan de site en aangeven of ze wel of niet iets willen kopen. ‘Als ze iedere maand skippen, hoeven ze nooit iets te kopen.’

HauteLook Getaways
SoleSociety is onderdeel van Hautelook, een van Amerika’s grootste besloten shopping sites. Schoenen zijn momenteel de populairste categorie binnen de community, verklaart CEO Adam Bernhard de opening van de aparte schoenenclub. Met HauteLook Getaways werd eerder al een dedicated koopjesplatform voor reizen opgetuigd.

Overname Nordstrom
Nordstrom, een van Amerika’s grotere warenhuisketens, sprak afgelopen maand de intentie uit om HauteLook voor een bedrag van 180 miljoen dollar over te nemen. Met een webomzet van 784 miljoen dollar in 2009 bezet Nordstrom de 29e plek in de Top 500 Guide van Internet Retailer, de lijst met Amerika’s grootste online-verkopers. HauteLook staat met een omzet van ruim 61 miljoen dollar op die lijst, maar zal gezien de groei van flash fashion vermoedelijk enkele plaatsen stijgen in de lijst die over 2010 wordt opgemaakt.