Twinkle | Digital Commerce

Webshops It’s en Prijstopper en Modern.nl - orders niet geleverd

2017-05-27
257106
  • 1:36

De webwinkels van It’s Electronics, Modern.nl en Prijstopper zijn gesloten. Orders worden voorlopig niet geleverd. Ook de winkels zijn vanaf  vandaag dicht. IMpact Retail, de online-retailreus achter de elektronicaformules, heeft uitstel van betaling aangevraagd.

De directie van IMpact Retail, met een webomzet van 68,7 miljoen euro de nummer 22 in de laatste Twinkle100 (cijfers over 2009), maakt vandaag melding van de sluiting op de corporate site. De ontstane situatie is het gevolg van 'verminderde marges in een toegenomen concurrerende markt', aldus een woordvoerster tegen het ANP.

Doorstart
Het bedrijf zegt de mogelijkheden voor een doorstart van de activiteiten te onderzoeken. ‘Vanzelfsprekend streven wij er naar om u als klant hierbij zo min mogelijk overlast te bezorgen. Er hebben zich hiervoor al verschillende mogelijke partners gemeld.’

Orders niet geleverd
IMpact Retail laat webshoppers die nog producten in bestelling of reparatie hebben weten dat persoonlijk contact met hen zal worden opgenomen. Onder ‘Vragen & Antwoorden’ wordt duidelijk dat orders van webkopers voorlopig niet zullen worden geleverd. ‘Onze welgemeende excuses voor het ontstane ongemak.’

Bestfive.nl
Behalve Itsonline.nl, Prijstopper.nl en Modern.nl hield IMpact Retail met Bestfive.nl nog een webwinkel in de lucht toen directeur Philppe Smit eind 2008 werd geïnterviewd door Twinkle. Prijsvechter Bestfive.nl, een pure online-speler, werd later uit de lucht gehaald. IMpact Retail zou bezig zijn al zijn retailactiviteiten onder de vlag van één formule (It's) te brengen.

I For You, V&D
IMpact Retail was ook het bedrijf achter de fysieke winkelketen I For You, in 2008 gestart met louter producten van Apple in de schappen. De formule werd vorig jaar alweer van de hand gedaan. Het retailconcern werkt(e) daarnaast voor andere partijen; IMpact Retail hielp V&D bij de verkoop van wit- en bruingoed op Vd.nl (interview), maar het warenhuis verruilde IMpact Retail vorige zomer voor Dixons. Wat er gebeurt met de overgebleven klanten van de logistieke dienstverlener IMpact Logistiek, is onduidelijk.