Twinkle | Digital Commerce

Tesco koopt goud op via internet

2017-05-27
180101
  • 1:08

Tesco, de grootste Britse supermarktketen, is in de goudmarkt gestapt. Klanten kunnen hun gouden oorbellen, ringen, armbanden en muntstukken opsturen naar het bedrijf, dat 7,81 pond per gram 9-karaats goud op hun bankrekening bijschrijft.

Tesco wil munt slaan uit de stijgende prijzen van goud. Het biedt Britten de optie ‘unwanted gold’ van de hand te doen, tegen prijzen die hoger zijn dan die van veel concurrenten. Wie online aangeeft wat hij te verkopen heeft, krijgt van Tesco een speciale zak toegestuurd, die gevuld met goud retour kan worden gezonden.

Op Tescogoldexchange.com visualiseert Tesco als volgt hoe het werkt:



Ruilen voor cash
Goudbezitters die hun edelmetaal niet in zakjes willen opsturen, kunnen ook bij 15 fysieke winkels van Tesco terecht om het te ruilen voor cash. Voor de opmerkelijke nieuwe dienstverlening is Tesco in zee gegaan met Ramsdens, dat al meer dan twintig jaar actief is in de goudhandel. Goudverkopers maken bij Tesco ook aanspraak op Clubcard Points, die de supermarktketen als loyaliteitsbonus verstrekt.

Online-goudverkoop
Waar Tesco start met het aankopen van goud via internet, zijn er ook veel partijen die zich opwerpen als online-verkoper van goud. Voorbeelden uit eigen land zijn Amsterdamgold.com van beurscommentator Willem Middelkoop en het onlangs gelanceerde Goldrepublic.nl.