Twinkle | Digital Commerce

Takeaway.com: 60 procent meer omzet in 2010

2017-05-27
12298
  • [nieuws]
  • 0:59

De omzet van Takeaway.com, eigenaar van Thuisbezorgd.nl, is afgelopen jaar met 60 procent gegroeid. Thuisbezorgd.nl verwerkte voor 72 miljoen euro aan Nederlandse maaltijdbestellingen, ook 60 procent meer dan in 2009.

Omzetbedragen op concernniveau wil directeur Jitse Groen niet noemen. Hij laat doorschemeren dat hij als marktleider in ons land best Nederlandse cijfers kan noemen - ook omdat die enigszins verifieerbaar zijn via de aangesloten bezorgketens bijvoorbeeld - maar dat hij de concurrentie in het buitenland niet wijzer wil maken dan ze is.

Ervaring
Groen ziet vooral veel groeipotentieel buiten ons land: ‘Nederland is waarschijnlijk het land waar online eten bestellen het meest gepenetreerd is in de hele wereld. Andere landen lopen achter. Dat is gunstig voor ons bedrijf, omdat we hier veel ervaring hebben opgedaan.’

Tiende land
Takeaway.com, dat mikt op een omzetverdubbeling in 2011, nam onlangs het Franse Restoexpress over. Daarmee werd het tiende Europese land toegevoegd aan het portfolio. De ambitie voor 2010 om een Amerikaanse bestelsite te openen, is nog niet ingelost. Thuisbezorgd.nl hoopt op korte termijn een nieuwe site te lanceren.