Twinkle | Digital Commerce

2 miljard dollar aan mobiele sales voor eBay

2017-05-27
180101
  • 1:08

Ebay heeft 2010 afgesloten met een mondiale mobiele omzet van bijna 2 miljard dollar. Opvallend: Duitsland en Groot-Brittannië tekenen samen voor een derde van alle verkopen die eBay via zijn mobiele applicaties genereerde.

Alleen de Britse mobiele app was al goed voor één verkoop per twee seconden, probeert eBay de getallen inzichtelijk te maken. De mobiele apps van het bedrijf zouden wereldwijd al ruim 30 miljoen keer zijn gedownload door smartphone-bezitters in meer dan 190 landen.

Twinkle100
Meer vergelijkingsmateriaal: de totale mobiele sales van eBay liggen ruim drie keer zo hoog als de totale omzet van Wehkamp-moeder RFS Holland Holding (441 miljoen euro) in 2009, lijstaanvoerder in de laatste Twinkle100.

RedLaser en Milo
EBay ontplooide afgelopen jaar veel mobiele daadkracht. Met de aankoop van RedLaser kreeg het de beschikking over een tool voor barcodescanning. De overname van Milo, die al resulteerde in de site GiftsNearby, zorgt voor de koppeling tussen mobiel en de fysieke retail.

Doorbraakjaar
EBay's concurrent Amazon, die binnenkort jaarcijfers naar buiten brengt, maakte in juli van het afgelopen jaar bekend dat tussen medio 2009 en medio 2010 voor ruim 1 miljard dollar mobiel was besteld. Het toonaangevende Amerikaanse vakblad Internet Retailer stelde eerder deze week dat 2010 als hét doorbraakjaar van m-commerce mag worden beschouwd.