Twinkle | Digital Commerce

Best Buy stopt incheckfunctionaliteit in eigen app

2017-11-08
198190
  • 1:53

Best Buy heeft een update van zijn mobiele applicatie uitgebracht. De app is voorzien van incheckfunctionaliteit. Winkelbezoekers krijgen punten bij ieder bezoek aan een fysieke winkel. Een andere noviteit in de app is de price watch, die automatisch prijswijzigingen doorgeeft.

Best Buy is een grote Amerikaanse verkoper van consumentenelektronica die steeds nieuwe stappen zet om de (online) concurrentie het hoofd te bieden. De keten, die de grote concurrent Circuit City in 2009 kopje onder zag gaan, lanceerde in de loop der jaren onder meer online only dagdeals, een Best Buy Marketplace voor andere verkopers en een structurele laagste prijsgarantie. Onlangs begon de naar omzet tiende online verkoper van de VS (volgens de Top 500 van Internet Retailer) met de fulfilment van weborders vanuit winkels.

Loyalty op mobiel
Best Buy probeert al enkele jaren met mobiele toepassingen extra verkeer naar zijn winkels te trekken en van meer klanten kopers te maken. Vorig jaar was het bedrijf de eerste retailer die aanhaakte op eBay’s RedLaser om geofencing mogelijk te maken.

Al sinds 2009 neemt Best Buy deel aan Shopkick, de retailapp met incheckfunactionaliteit die recent een mobiele koopoptie heeft gekregen. Er zijn naast Shopkick nog verschillende andere third party apps voor retailers op de Amerikaanse markt, maar Best Buy gelooft klanten er ook zelf toe te kunnen aanzetten om in te checken. Daarmee houdt het bedrijf zelf controle over de mobiele gebruikerservaring en bovendien hoeft het geen andere partijen te betalen voor bewezen diensten.

Reward Zone
Klanten die Best Buy’s eigen inchekfunctionaliteit gebruiken (maximaal 1 keer per dag en 2 keer per week), krijgen 10 punten bijgeschreven op hun account bij Reward Zone, Best Buy’s loyaliteitsprogramma. Met de spaarpunten kunnen ze onder andere korting ontvangen op nieuwe aankopen.

Price watch
De vernieuwde app van Best Buy kent behalve de incheckfunctionaliteit nog een andere nieuwe feature, schrijft Mobile Commerce Daily: de price watch. Gebruikers kunnen bij producten instellen dat ze een alert willen ontvangen als de prijs van een product bij Best Buy is gedaald of als de prijs een bepaald ingesteld niveau heeft bereikt. 

Lees ook: